Muggenverjagen.com Gratis advies en oplossingen om muggen te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8507

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Muggenplaag

Een Muggenplaag; Wat Te Doen?

Muggenplaag

Een van de nadelen van mooi weer is dat muggen zich razendsnel ontwikkelen en vanaf alle kanten op ons mensen afkomen om zich te voeden.

Het meest erge van alles is een muggenplaag in de slaapkamer, want dat zorgt er voor dat u niet kunt slapen en na een of twee doorwrochte nachten erg vermoeid bent.

Uiteraard helpen raamhorren, maar de insecten zijn uiterst geniepig en weten vaak door kieren en gaten binnen te dringen.

Natuurlijke vijanden van de Mug

Vleermuizen zijn natuurlijke vijanden van muggen.

Een vleermuis eet een paar duizend muggen per nacht. Helaas zijn er niet veel vleermuizen meer in ons land, waardoor de mug een belangrijke vijand minder heeft.

Een andere natuurlijke vijand is de spin.

Veel mensen zijn echter bang voor spinnen en zullen hun web vernielen om zo de spin te verjagen. Ook daardoor krijgt de mug vrij spel.

Vogels eten graag muggen, maar ook zij zijn in aantal sterk geslonken. Door al deze veranderingen en doordat ons ecologisch systeem veranderd is, kunnen muggen zich in grote aantallen ontwikkelen.

Dat kan tot een muggenplaag leiden. Een muggenplaag bestrijden buiten het huis is al moeilijk, dus wat als het een muggenplaag in de kelder is?

Vocht

Muggen leggen hun eieren in brak water. Dus iedere vochtige plek in huis kan een potentieel muggennest vormen.

Doordat tegenwoordig de huizen voorzien worden van muurisolatie, vinden muggen hier hun warmte en mocht er ergens een lekkage zijn, ook hun vocht, waardoor ze de ideale broedkamer gevonden hebben.

Zodra de tijd rijp is, komen de larven uit hun broeikast tevoorschijn en de muggenplaag is geboren. Dat kan een muggenplaag in de kelder zijn -vochtige ruimte- of doordat ze in het isolatiemateriaal kunnen groeien, zelfs een muggenplaag in de slaapkamer worden.

Najaarsmuggen?

Een nieuw fenomeen zijn de muggen die in de koudere tijd van het jaar opduiken. Eigenlijk verwacht u geen muggen meer in het najaar. Toch blijken ze er plotseling te zijn en weten ze maar al te goed hun weg te vinden.

Deze onverwachte aanwezigheid van muggen heeft met hun gedrag te maken. Vrouwtjesmuggen gaan, wanneer het kouder wordt, op zoek naar warmte. Daarvoor gebruiken ze vaak onze huizen, waar ze in allerlei hoeken en gaten wegkruipen.

Door verandering van het weer kan het gebeuren dat ze, op weg naar dat winterverblijf, in de war raken.

Is het voor de tijd van het jaar veel te warm, dan denken de insecten dat het reeds zomer is en gaan de muggen dus weer volop in de aanval.

Nieuwe soorten muggen

Had u vroeger last van de gewone mug, tegenwoordig zijn daar andere, uitheemse soorten, zoals de tijgermug, bijgekomen. Deze tijgermug is bezig aan een sterke opmars in West-Europa.

Ze brengt ziektes als gele koorts, dengue en het nijlvirus met zich mee.

Met name wanneer het een tijd flink geregend heeft en dan vrij snel warm tot zeer warm wordt, ziet de mug en dus ook de tijgermug zijn kans. Aangezien de tijgermug uit Zuidoost Azië afkomstig is, houdt ze van zwoel en vochtig weer.

tijgermug

Muggenplaag bestrijden?

Muggen vinden in dakgoten of in een lege plantenbak waar water in is blijven staan een ideale voedingsbodem. Wat kunt u tegen een muggenplaag doen?

Een paar muggen is normaal, een muggenplaag, het woord zelf zegt het al, een nachtmerrie. Tegen een echte muggenplaag helpt alleen een ongediertebestrijder.

Deze weet niet alleen hoe er van af te komen, maar vooral hoe te voorkomen dat een paar weken later alles weer van voren af aan begint.

Gift tegen muggen

Een muggenplaag bestrijden buiten is meer dan met gift strooien of gift rondom, in of bij vijvers uitstrooien of spuiten.

Gift gebruiken is bovendien gevaarlijk.

Houdt u er rekening mee dat gift voor het gezin, voor kleine (buur)kinderen en voor huisdieren een gevaar oplevert.

Dat allerlei vogels, bijen, hagedissen en andere dieren die rondom een huis of tuin aanwezig zijn, zullen sterven. Laat liever een vakman het probleem aanpakken.

Uiteindelijk helpt het niet een muggenplaag te bestrijden en er vervolgens zelf ziek van te worden.

Muggen voorkomen

Het is niet zo dat iedere huis dat geïsoleerd is automatisch last krijgt van een muggenplaag. Of dat een goed geïsoleerde zolder voor een muggenplaag in de slaapkamer zorgt.

Daar waar een muggenplaag voorkomt, is meer aan de hand.

Heeft u al eerder last gehad van veel muggen? Dan kan het geen kwaad een ongediertebestrijder te laten komen die voorzorgsmaatregelen neemt, waardoor een muggenplaag bestrijden voorkomen kan worden.

Want wie vooruit denkt en zorgt, zal achteraf de minste problemen hebben.

U kunt direct vrijblijvend in contact komen met een deskundige bestrijder door te bellen met onderstaan nummer.

Heeft u last van een muggenplaag? Neem dan direct contact op voordat de plaag groter wordt.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8507, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte