Muggenverjagen.com Gratis advies en oplossingen om muggen te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8507

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
tijgermug

Muggen in huis? Tips tegen muggen

Aangezien er in Nederland wel meer dan twintig verschillende muggensoorten rondvliegen, kan het wel eens voorkomen dat u last heeft van gezoem in uw slaapkamer.

Het is tijd voor tips tegen muggen als de muggen een ware plaag beginnen te vormen.

Jammer genoeg hebben veel huis-tuin-en-keukentips om muggen te bestrijden niet het gewenste effect.

Gelukkig valt een muggenplaag goed te verklaren en op te lossen. Als u onderstaande tips tegen muggen volgt, zal ook uw huis spoedig vrij van muggen zijn.

Muggen en stilstaand water

Muggenvrouwtjes leggen na de winter hun eitjes aan de oppervlakte van stilstaand water, bijvoorbeeld in een vijvertje. De vrouwtjes halen de kracht om eitjes te leggen uit hun voedsel: mensenbloed.

Leeft u in de buurt van stilstaand water? Dit kan de grote hoeveelheid muggen in huis verklaren.

Muggen als voedsel

De muggenlarven dienen als voedsel voor vele vogels, vleermuizen en andere dieren. Naast een muggenplaag kunt u dus ook overlast krijgen van deze dieren.

Hoe werken muggensteken?

Als muggen een mens bijten, brengen zij speeksel in de gemaakte opening in de huid aan om te zorgen dat het bloed niet zal stollen.

Daarnaast brengen zij de huid in contact met een stof die jeuk en rode bultjes veroorzaakt. Deze reactie is in principe niet schadelijk, tenzij de mug een ziektekiem bij zich draagt.

Waarom u gestoken wordt

Muggen worden aangetrokken door bepaalde lichaamsgeuren. Dit heeft niets te maken met uw hygiëne. Uw lichaamsgeur is genetisch bepaald. Hier kunt u dan ook weinig aan doen. Het opspuiten van een geurtje maskeert de geur niet voldoende.

De aanwezigheid van iemand met een aantrekkelijkere geur kan de muggen wel van uw geur afleiden. Dit is echter geen oplossing voor het gezoem.

De hoeveelheid koolstofdioxide die levende wezens uitademen zorgt ervoor dat muggen onderscheid kunnen maken tussen uw arm en uw bed. Koolstofdioxide is een van de belangrijkste geuren die muggen aantrekt.

Andere fabels over muggen

Tips tegen muggen circuleren in grote getale op het internet.

Hoewel het regelmatig wordt geprobeerd, kunt u muggen echter niet afschrikken met licht, geluid of sterke geuren. Ook heeft het geen zin om te krabben als u bent gestoken aangezien dit de prikkelende stof verspreidt.

Een tip tegen muggen die vaak gegeven wordt is om uw lampen uit te doen.

Muggen worden niet aangetrokken door het licht in uw slaapkamer en ook niet door de warmte van uw lampen. De vliegende beestjes die u vaak om lampen heen ziet zijn andere insecten.

Een andere veelvoorkomende tip is dat een citroenlucht muggen zal afschrikken. Dit is echter niet het geval. Wel kunt u zelf gestoord worden door de indringende lucht.

Tips tegen muggen: jeuk

Ben u gestoken door een mug? U kunt de jeuk bestrijden door uw muggenbult te koelen met ijs of menthol (bijvoorbeeld in tandpasta). Ook werken bepaalde crèmes met antihistamine goed.

Tips tegen muggen: bestrijding

Als u last heeft van een muggenplaag in uw huis is het vaak noodzakelijk om hulp te zoeken bij het bestrijden hiervan. Professionele muggenbestrijders kunnen met u meekijken naar uw persoonlijke muggenprobleem, en op basis daarvan een oplossing voor u vinden.

Waarom professionele muggenbestrijding?

Een muggenplaag lost zich helaas niet vanzelf op. Hoewel u tijdens de winter geen last zult hebben van muggen, betekent dit niet dat de muggenplaag voorbij is. Muggen overwinteren namelijk, waardoor u het volgende seizoen wederom muggen in uw slaapkamer zult hebben.

Voordelen professionele bestrijding

Door professionele hulp te zoeken bij een muggenplaag bent u gegarandeerd van een efficiënte oplossing.

Om het milieu te sparen worden bestrijdingsmiddelen zo min mogelijk ingezet. Bovendien hebben alle bestrijdingsmiddelen een strenge keuring ondergaan.

Hulp bij muggen in huis

Als u behoefte heeft aan advies over uw persoonlijke muggenplaag kunt u bellen met het nummer onderaan dit bericht of het formulier op de website invullen. Samen met u zal gekeken worden hoe uw plaag het beste bestreden kan worden.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8507, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte